maandag 25 mei 2015

Kippegem, wasda?Het begon in oktober vorig jaar. Met vijf inwoners van Krottegem (lees: één van de meest grijze wijken van Roeselare) zaten we rond de tafel om na te denken over meer groen in onze wijk.
We waren het er al gauw over eens dat ons project een combinatie moest worden van groen, beestjes en samen zijn, op een milieubewuste en low budget manier.

We gingen op zoek naar een locatie en tekenden een plan. Een kippenpark op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, aangevuld met een tijdelijke tuin op acht van de parkeerplaatsen. We dienden ons project in bij Wijk in Actie (Stad Roeselare) en Dorpskernacupunctuur (Stad-Land-schap 't West-Vlaamse hart) en kregen van beide groen licht en subsidies om het project te kunnen realiseren.

Negen maanden na het eerste idee is het zover, we hebben de buurtbewoners geïnformeerd, de administratie bij de stad in orde gebracht, alle ideeën gefilterd en materiaal verzameld. Kippegem staat er!

Enthousiaste vrijwilligers vinden blijkt anno 2015 héél erg goed mee te vallen: we gingen in de voorbije weken van 5 naar een 20-tal paar schouders die ons project met hun handigheid, vindingrijkheid en werklust mee helpen mogelijk maken. Geweldig vinden we dat!

De kippen komen woensdag aan in hun super-de-luxe kippenpark.
Alle meubels van het pop-up park werden gemaakt van gerecycleerd materiaal.
In de houten bakken worden eetbare planten en kruiden gekweekt, de bloemen in de autobanden zijn niet voor consumptie geschikt.
Iedereen is welkom om gebruik te maken van het pop-up park. Picknicken, aperitieven, koffie drinken, taartjes eten, gebruik je verbeelding en kom gerust je goesting doen! :-)

Foto's van het eindresultaat volgen, maar nog beter: kom het eens live bekijken!

Er volgt héél binnenkort een persmoment, opening en vrijwilligersbijeenkomst.
Voor vragen kan je mij mailen of kan je terecht op de facebookpagina van Groenselare.3 opmerkingen: